Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack boravila u Maglaju

18.02.2015. 17:24 0

Apelujem na sve da intenzivno rade u narednom periodu da bi obezbijedili veću, efikasniju i više koordiniranu podršku poljoprivednom sektoru u BiH, podršku porodicama koje su pogođene poplavama i podstakli okruženje koje je više naklonjeno biznisima u BiH, rekla je ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack na kraju svoje današnje posjete Doboju i Maglaju.

Zajedno sa direktorom USAID-a Davidom Barthom, ambasadorica se sastala sa poljoprivrednicima, privrednicima iz ove regije, i načelnicima općina Maglaj, Doboj i Doboj Jug.

 

Ambasadorica je posebno naglasila koliko je impresionirana bila razgovorima sa mladim ljudima iz ovih općina koji su sa njom podijelili svoje priče o pomaganju jedni drugima tokom majskih poplava.

 

Na kraju svoje posjete, ambasadorica je rekla da ekonomski razvoj potaknut privatnim sektorom obezbjeđuje najbolji način za zemlju da generira javne i privatne resurse potrebne da bi se suočila sa razvojnim izazovima.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.