maglajinfo.com
vijesti maglaj 6103

Učenica 8. razreda OŠ Novi Šeher

Amina Meškić osvojila prvo mjesto na Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke

8.05.2017. 18:04 0

Proteklog vikenda u prostorijama Medrese Osman ef. Redžović u Visokom u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održano je Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke.

Ove godine u poznavanju Islamske vjeronauke takmičili su se učenici osmog i devetog razreda osnovne škole i učenici prvog razreda srednje škole.

U pojedinačnom plasmanu na takmičenju koje je održano u subotu najuspješniji su bili Meškić Amina iz Maglaja, učenica 8. razreda OŠ Novi Šeher, Šabić Dženad iz Zenice i Pezić Aiša iz Travnika, i oni će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 5. međunarodnom takmičenju iz vjeronauke. 

Odličan rezultat ostvarila je i Mulahasić Emina, također učenica OŠ Novi Šeher koja je u konkurenciji devetih razreda zauzela 4. mjesto. Učenice za Državno takmičenje pripremala je nastavnica Admira Kovačević. 

U ekipnom kviz takmičenju prvo mjesto osvojilo je Muftijstvo zeničko.

Nagrade najuspješnijim uručio je mr. Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme i v.d. direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.