maglajinfo.com
vijesti maglaj 2937

Najboljim uručene nagrade

Amor Smajlagić iz Maglaja pobjednik 45. Takmičenja u pisanju pisama

22.10.2016. 20:54 0

U Mostaru je u četvrtak, 20.10.2016. godine, održana svečanost dodjele nagrada učesnicima Takmičenja za najljepše pismo. Organizatori takmičenja u pisanju pisama za mlade ljude u 2016. godini su Hrvatska pošta d.o.o. Mostar i ''Javno preduzeće BH POŠTA'' d.o.o. Sarajevo.

Uz prigodan program i igrokaz, učenicima, čija su pisma ušla u najužu konkurenciju, dodijeljene su vrijedne nagrade koje su im osigurali BH Pošta i HP Mostar. Pozdravni govor i riječi dobrodošlice prisutnima je uputio predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić.

Amor Smajlagić iz Prve osnovne škole Maglaj pobjednik je ovog takmičenja i njegovo pismo predstavljalo je Bosnu i Hercegovini na 45. Međunarodnom takmičenju u pisanju pisama. Amor je dobitnik novčane nagrade od 300 KM, tablet računara, plakete i poklon paketa od HP Mostar i BH Pošte. Nagradu mu je uručio federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Drugo mjesto osvojila je Franka Azinović iz OŠ “Petra Bakule” Mostar, koja je nagrađena sa 200 KM, tablet računarom, plaketom i poklon paketima. Nagradu joj je uručio Neziran Đogo, član Uprave i izvršni direktor Sektora za poštanski promet “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.

Dobitnica treće nagrade (100 KM, tablet računar, plaketa i poklon paketi poštanskih operatora) je Jana Zovko, učenica OŠ “Silvije S. Kranjčevića” Mostar. Novčane nagrade u iznosu od po 100 KM, plakete i poklon pakete dobili su nastavnici maternjeg jezika troje prvonagrađenih učenika i to: Edina Međić, Nives Panić i Jasna Šaravanja.

Ostali nagrađeni učenici su: Mihael Protuđer iz OŠ “Gromiljak“ Kiseljak, Anđela Martić iz OŠ „Lipanjske zore“ Višići, Elvedin Silajdžić iz OŠ „Podorašje“, Podorašje, Kristijana Bavrka iz OŠ „Fra Marijan Šunjić“ Novi Travnik, Mia Hrkać iz Prve osnovne škole Široki Brijeg Muhamed Selimović iz OŠ „Čelebići" Čelebići i Zejneb Pintul iz OŠ „Zalik“ Mostar. Nakon dodjele nagrada, organizirano je druženje i ručak za nagrađene učenike, njihove nastavnike i roditelje.

Svjetski poštanski savez (UPU) od 1971. godine organizira takmičenje u pisanju pisama na određenu temu za države, članice UPU- a. Iz UPU-a je najavljeno da će uskoro objaviti temu za 46. Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za 2017. godinu i čim se to desi, BH Pošta će obavijestiti osnovne škole i učenike u BiH te ih pozvati da učestvuju na ovom takmičenju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.