maglajinfo.com
vijesti maglaj 5392

Bh. ljepotica u posjeti klizištima i poplavama poharanim područjima

Amra Silajdžić boravila u Maglaju i uručila tri donacije u vrijednosti od 41.500 KM

28.07.2014. 23:37 0

Prije dva i pol mjeseca Bosnu i Hercegovinu pogodile su poplave do sada neviđenih razmjera, koje su sa sobom donijele destrukciju, a za sobom ostavile razorena naselja, pustoš i ljudske žrtve. Unatoč kataklizmi koja nas je zadesila, to je istovremeno bio i period na koji možemo biti ponosni jer se narod iz svih dijelova Bosne i Hercegovine aktivirao kako bi pomogao ugrožene.

Međutim, ne smijemo zaboraviti da je ostalo još mnogo toga da se uradi i da naš posao nije završen. Ovog vikenda Amra Silajdžić je zajedno sa Senitom Slipac i predstavnikom APU Network-a i bh. udruženja Neretva, Arminom Hadžićem, obišla poplavljena područja u Topčić Polju, Željeznom Polju, Maglaju te Doboju, s ciljem posjete studentima Bosana Fondacije čije su kuće uništene ili oštećene usljed poplava i klizišta, kao i drugim žrtvama ove kataklizme. Ovom prilikom studentima i njihovim porodicama su uručene vrijedne donacije koje je obezbijedila APU Network i bh. udruženje Neretva.

 

Dvije donacije u vrijednosti od po 20,000 KM uručene su porodicama studenata koji žive u Maglaju, a koji su ostali bez svojih domova, te još jedna donacija u vrijednosti od 1,500 KM uručena studentici Bosana Fondacije koja živi u selu Bradići, kod Maglaja. Još dvije donacije od po 1,000 KM uručene su dvjema porodicama u Topčić Polju.

 

Bosana Fondacija se želi svesrdno zahvaliti svima koji su doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji i nesebičnoj pomoći koju su uputili nastradalim od poplava u Bosni i Hercegovini.

 

Moramo uraditi mnogo više, a to jedino možemo postići zajedničkim snagama. I dok na ovaj današnji dan najljepšeg nam blagdana uživamo u blagodatima i sreći uz najmilije, sjetimo se i svih onih manje sretnih. Molimo Vas da se pridružite Bosani u misiji da poboljšamo živote mladih u BiH kojima je naša pomoć neizmjerno potrebna.

 

Naš konkurs za aplikaciju je sada otvoren, i ono što je nama najvažnije jeste da u našu porodicu primimo što veći broj mladih, talentovanih ljudi koji su posvećeni kreiranju boljeg života za sebe, stoji na oficijalnom facebook profilu Amre Silajdžić. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.