maglajinfo.com
vijesti maglaj 5776

Odgovorite do petka, 13.11. u 16.00 sati

Anonimna anketa portala Maglajinfo.com: Koga ćete podržati na lokalnim izborima u Maglaju?

10.11.2020. 10:00 0

Predizborna kampanja u punom je jeku kako u Maglaju tako i širom Bosne i Hercegovine.

Još samo pet dana preostalo je do nedjelje 15. novembra kada će birači izaći na birališta i glasati za svoje predstavnike tokom naredne četiri godine u Općinama/Gradovima Bosne i Hercegovine.

U Maglaju predizborna kampanja u punom je jeku. U svakom ćošku i do svakog doma dopiru informacije o zelenim, crvenim, narandžastim, plavim... Plakatiranje, predizborni spotovi, teške riječi, šetnje ulicama i mahalama, ispijanje popodnevnih kahvi. Velika obećanja. Riječi samohvale na sve strane. Rasvjeta, asfalt, klupe, kante za smeće, vodovod, kanalizacija. Vijek je 21. ali obećanja ista kao u dvadesetom. Na, budžetskim novcem finansiranom asfaltu neko će izgubiti a neko dobiti.

Zanima nas jeste li i šta ste vi odlučili? Odgovorite nam potpuno anonimno do petka, 13. novembra u 00.01 sati.

Dva su kandidata za načelnika Općine Maglaj a 13 je listi za Općinsko vijeće. Mirsad Hasanić ili Mirsad Mahmutagić? SDP, SDA ili neko treći?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine saopćila je da zabrana objaljivanja rezultata istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini počinje u petak u sedam sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju u 19 sati.

U skladu s članom 16.10 Izbornog zakona BiH u periodu od 48 sati prije otvaranja biračkih mjesta pa do zatvaranja biračkih mjesta neće se objavljivati rezultati istraživanja javnog mijenja u vezi s glasanjem i izborima.

Zabrana objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima počinje u petak, 13. novembra 2020. godine u sedam sati i traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do nedjelje, 15. novembra 2020. godine do 19 sati.

REZULTATI ANKETE

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.