Human gest žena velikog srca

Asocijacija žena MIZ Kakanj u saradnji sa Aktivom žena Maglaj organizirala iftar za 150 osoba

20.07.2014. 06:20 0

Asocijacija žena MIZ Kakanj u saradnji sa Aktivom žena Maglaj organizirala je iftar za 150 osoba u prekrasnom ambijentu Kalavun Jusuf-pašine džamije, Kuršumlije. Asocijacija djeluje već dugi niz godina kroz različite edukativne i kulturne aktivnosti koje su u postpoplavnom periodu zapažene i na prostoru naše općine.

Volonteri i volonterke su aktivno sudjelovali na čišćenju gradskih površina, najmlađe Maglajlije su obradovane poklon-paketićima, a naročito zadovoljstvo i sreća se dala primijetiti na licima iftarom počašćenih žena. Uz iftarsku kahvu, rahatluk dušama  su prenijele  vrijedne muallime MIZ Kaknja   koje su  izvele  sadržajan mevludski program.

 

Prisutnima se obratila muallima Elvedina Plasto  i naglasila da su vjernice  najpreće  jedna drugoj, te međusobni oslonac kojeg treba pokazati. ”Samo kao iskrene i jedinstvene  možemo unaprijediti svoju porodicu i zajednicu”, dodala je koordinatorica.

 

Iskreno oduševljenje ramazanskom posjetom nije krila predstavnica Aktiva žena Maglaj h. Amira Talić. Human gest žena velikog srca pohvaljen je i od strane imama h. hfz. Hidajeta ef. Talića ističući da je ovo historijski iftar koji će ostati zapamćen!”

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.