D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 2349

Sutra prvi dan Kurban-bajrama

Atif-ef. Dedukić: Džamija Sukijja je spremna za doček vjernika na dan Kurban-bajrama

11.09.2016. 19:31 0

Kurban-bajram nastupa u ponedjeljak i počinje s bajram-namazom u 7.00 sati, dok će se sabah-namaz obaviti u 5.50 sati. Džamija Sukijja je spremna za doček vjernika na dan Bajrama, ističe h.Atif-ef. Dedukić, imam ovog džemata.

Iako se svakog dana očekuje vijest o nastavku projekta restauracije najstarije maglajske džamije u cilju vraćanja prvobitnog izgleda, redovne aktivnosti u džematu Sukijja-O. Polje se ne prekidaju.

Jučer je grupa džematlija s imamom Dedukićem dala svoj doprinos i potpuno uredila unutrašnjost i harem džamije Sukijje, a kako bi vjernicima priredili što ugodniji doček predstojećeg Kurban-bajrama.

Pored čišćenja prozora, ograda i usisavanja, prijatan prizor dočekuje vjernike i u haremu, te izvan njega.

Efendija Dedukić ističe da je sve spremno za obilježavanje Hadžijskog bajrama i da se raduje dolasku velikog broja vjernika u najstariju maglajsku džamiju.

Između sabahskog i bajramskog namaza bit će održano vjersko predavanje uz učenje Kur'ana i salavata, napominje imam džemata.

Dok 1.411 vjernika iz BiH boravi u Mekki na obredima hadža, ostali vjernici će u svojoj domovini bajram obilježiti zajedničkim namazom, kurbanskim aktivnostima, porodičnim i prijateljskim druženjima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.