maglajinfo.com
vijesti maglaj 2062

Sportska dvorana nakon obnove pruža vrhunske uslove

Kenan Bašić: Kroz Sportsku dvoranu ''Maglaj'' godišnje prođe oko 150.000 ljudi

1.10.2015. 14:38 0

Sportska dvorana ''Maglaj'' kroz koju prema procjenama godišnje prođe oko 150.000 ljudi počela je sa radom 31. jula 2015. godine, a zahvaljujući Vladi Republike Turske koja je putem Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj - TIKA donirala sredstva za njenu obnovu.

Kako je u razgovoru za portal maglajinfo.com kazao Kenan Bašić, saradnik za kulturu i sport u JU Dom kulture ''Edhem Mulabdić'', rukovodilac Sportske dvorane, maglajska dvorana nakon obnove spremno je primila mnogobrojne sportske kolektive.  

- U potpunosti obnovljena dvorana spremno je primila prve sportiste, sportske klubove, sportske radnike, a od 7. septembra i učenike MSŠ Maglaj, Gimnazije „Edhem Mulabdić" te osnovce Osnovne škole "Maglaj". U toku mjeseca augusta, u dvorani je svoje treninge održavala i ekipa Rukometnog kluba ''Antalyaspor'' iz Turske kao učesnik međunarodnog TV Turnira Doboj 2015. te je bila prezadovoljna uslovima i uslugom u Sportskoj dvorani "Maglaj", kaže na početku razgovora Bašić.

Sportskoj dvorani trenutno nedostaju još sprave i oprema u trim kabinetu, ali kako kaže Bašić radi se na iznalaženju rješenja za ovaj problem. 

- Nedostatak opreme za kvalitetno održavanje nastave, treninga klubova i rada Trim kabineta je veliki problem ali na tom polju trenutno vodimo aktivnosti u saradnji sa različitim donatorima te putem projekata. Aktivno smo već uzeli učešće u projektu, a koji je vezan za sport preko Ministarstva za kulturu i sport u Vladi FBiH, te se nadamo pomoći i razumijevanju pri realizaciji projektnih aktivnosti kod ovog Ministarstva, kaže Kenan. 

- Sportska dvorana ''Maglaj'' pruža odlične uslove za održavanje različitih sportskih manifestacija, utakmica međunarodnog karaktera, takmičenja, seminara, sajmova, koncerata, rekreacije građana, kaže Kenan te dodaje kako su sada njeni korisnici između ostalih i RK "Maglaj" koji nastupa u Premijer ligi zajedno sa svojom školom rukometa, muška i ženska ekipa OK "Maglaj" koji nastupa u Prvoj ligi FBiH zajedno sa svojom školom, KK "Maglaj", Karate klub "Empi" Maglaj te NK "Natron" Maglaj i dr.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na brojeve telefona: 032/603-506 ili na 061/973-390, e-mail sportskadvoranamaglaj@hotmail.com kenan_bih@hotmail.com ili putem Facebook stranice Sportska dvorana Maglaj.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.