Bez prokuhavanja ne koristite vodu iz vodovoda za piće

5.06.2014. 13:46 0

Prema informaciji o higijensko-zdravstvenoj ispravnosti vode iz gradskog vodvoda, objavljenoj na web stranici Općine Maglaj, navodi se da voda iz vodovoda odgovara vodi za piće ali se preporučuje da se ne koristi za piće bez prokuhavanja.

Izvještaj o ispitivanju uzoraka vode iz gradskog vodovoda uzetih u ponedeljak 26.5. 2014. godine dobiven od zavoda za javno zdravstvo ZDK pokazuje da rezultati mikrobioloških ispitivanja kao i fizičko-hemijskih ODGOVARAJU prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (,,Službeni glasnik BiH" broj 40/10).

 

HE služba JU Dom zdravlja Maglaj i dalje svakodnevno prati prisutnost rezidualnog hlora u vodi.

 

NAPOMENA:

  • Bez obzira na gore navedeno sugeriše se korisnicima vode iz gradskog vodovoda da još uvijek bez prokuhavanja ne koriste vodu za piće.
  • I dalje će se vršiti redovna kontrola kvaliteta vode putem Kantonalnog zavoda za Javno zdravstvo Zenica, a stanovništvo će biti redovno obavještavano.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.