maglajinfo.com
vijesti maglaj 843

Bh. građevinska operativa u akciji: U jeku radovi na izgradnji mosta kod kompanije Natron-Hayat

28.07.2015. 12:44 0

U Maglaju su u jeku radovi na izgradnji mosta koji će ponovo spojiti dvije obale Bosne.

Ugovor za izgradnju mosta potpisan je 23.06.2015. godnine, dok je izgradnja počela nedavno. Izvođač radova je firma "Hajdić" iz Maglaja, dok su podizvođači radova  ŽGP i KGM d.o.o. Zenica.

Tehnički direktor kompanije "Hajdić" Jasmin Sadiković za poslovni portal Akta.ba kazao je kako su od strane kompanije "Hajdić" na izgradnji mosta angažovana dva velika bagera, kamioni, dizalice koje podižu nosače, valjci...

"Planirano je da izgradnja mosta traje 90 dana. Radovi teku po planu, iako je bilo malo zastoja zbog velikih vrućina", pojašnjava Sadiković.

Ukupna vrijednost projekta sanacije mosta iznosi 838.000 KM, a sredstva su obezbijedili Federalni fond u iznosu od 280.000 KM, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) 470.000 KM i Općina Maglaj 88.000 KM. Također i CRS je potpisao ugovor sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona o nadzoru radova na izgradnji mosta, čija vrijednost iznos 18.000 KM.

Osim izgradnje mosta  Sadiković ističe kako kompanija "Hajdić" radi na sanaciji kizišta u Bradićima.

"Vrijednost ovog projekta je oko 800.000 KM, mi smo ovdje podizvođači firmi Winner Project Sarajevo. Radovi se privode kraju i biće završeni za 30 dana. Također radimo i jedan projekat u Željeznom polju, odnosno sanaciju korita rijeke nakon poplave. Vrijednost radova je oko 540.000 KM", dodaje Sadiković.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.