Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti maglaj 366

Na području općine Maglaj

Bira se najljepše uređeno dvorište i balkon, prijave do 26. juna

14.06.2019. 18:06 0

Objavljen je tradicionalni javni poziv građanima sa područja općine Maglaj za učešće u takmičenju ''Biramo najljepše uređeno dvorište i balkon'' za 2019. godinu.

Kako se navodi pozivaju se svi zainteresirani građani općine Maglaj da izvrše prijavljivanje na takmičenje za izbor najljepše uređenog dvorišta i balkona u sljedećim kategorijama:

  • najljepše uređeno dvorište,
  • najljepše uređen balkon.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti u kancelariji broj 21. u zgradi Općine Maglaj ili na telefon broj:032 465 822, kontakt osoba: Jasmina Alić.

U prijavi je potrebno navesti za koju kategoriju se vrši prijava ( uređeno dvorište ili balkon ), ime i prezime, adresa i broj telefona.

Javni poziv je otvoren do 26.06.2019. godine, nakon čega će Komisija obići sve prijavljene prijedloge.O datumu posjete učesnici takmičenja će biti blagovremeno obaviješteni.

Komisija će vršiti bodovanje po sljedećim kriterijima:

  • održavanje, njegovanje i urednost dvorišta-balkona;
  • cvjetni aranžman dvorišta-balkona;
  • kreativni detalji;
  • ukupan estetski dojam.

Odluku o izboru najljepšeg dvorišta i balkona za 2019. godinu donosi Načelnik općine na prijedlog Komisije za obilazak i bodovanje prijavljenih na takmičenje.

Za najbolje ocijenjene kandidate obezbijeđene su novčane nagrade, plakete sa imenima nagrađenih i zahvalnice ostalim učesnicima takmičenja.

Cilj ovog takmičenja je očuvanje tradicije uređenja dvorišta i balkona na području naše općine, te podizanje svijesti građana o značaju uređenja i očuvanja životne sredine.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.