Blizu hiljadu vjernika klanjalo bajram-namaz u Novoj gradskoj džamiji u Maglaju

17.07.2015. 09:33 0

Centralna bajramska svečanost na nivou MIZ Maglaj povodom Ramazanskog bajrama održana je jutros u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiji u Maglaju.

Sabah-namaz predvodio je Nevres ef. Hodžić, imam, hatib i muallim ove džamije koji je nakon sabah-namaza održao i prigodan vaz. 

Bajram-namaz je predvodio te bajramsku hutbu održao glavni imam maglajski Izudin ef. M. Kruško.

- Bajram nas obavezuje na samopoštovanje, kao preteču da nas i drugi poštuju u skladu naše duhovnosti, koju oplemenjuje islam, i vjekovne tradicije Bošnjaka, naše historjiski nepobitne autohtonosti i samosvjesnosti nacionalnoga bića, narodne i kulturne samobitnosti, naše vlastite kolektivne i moralne samoodgovornosti. Uistinu, narod koji poštuje i cijeni svoju Ulemu i velikane, vjeru i kulturu živi odgovorno i nacionalno sazrijeva - kazao je između ostalog u vrlo nadahnutoj bajramskoj hutbi glavni maglajski imam Izudin ef. M. Kruško.

Također glavni maglajski imam tokom obraćanja okupljenim vjernicima kazao je i kako je to posljednja njegova bajramska hutba koju drži kao glavni imam maglajski a zbog preuzimanja nove funkcije u Rijasetu IZ-e u BiH. 

- Pamtiću vas kao dobre, plemenite i čestite ljude, sa kojima smo gradili i izgrađivali svoju zajednicu u najtežim vremenima, pune 22 godine - rekao je vjernicima Izudin ef. M. Kruško. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.