Borba sa klizištem u Kosovi

21.05.2014. 14:15 0

Ekipe iz JP Ceste Federacije BiH ulažu ogromne napore u nastojanju da saniraju štete koje su nastale na magistralnom putu M17 gdje je klizište proteklih dana potpuno zbrisalo s lica zemlje dio magistralnog puta Doboj - Sarajevo u Kosovi kod Maglaja.

Kako je Agenciji Fena kazala portparolka Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Amila Lačević, iz tog razloga je jučer saobraćaj bio preusmjeren i vozila su prolazila kroz centar Maglaja i preko mosta na rijeci Bosni da bi zaobišli odron.

 

- Danas je završena sanacija saobraćajnice od Natronke do mosta preko rijeke Bosne čime se izbjegao tranzit kroz centar Maglaja – kazala je Lačević.
Također, u odnosu na jučer danas je M18 Tuzla - Sarajevo prohodna u punom kapacitetu, M18 Bogatići - Trnovo je potpuno prohodna, a M18 Ban Brdo - Simin Han je osposobljena samo za putnička vozila.

 

Detaljne informacije o svim putnim pravcima mogu se naći na web stranici ministarstva www.fmpik.gov.ba

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.