N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1387

Braća Haris i Dženan Muminović stigli u Nezuk

7.07.2015. 21:47 0

Braća Muminović zajedno sa grupom građana iz Tešnja i Teslića nakon višednevnog pješačenja stigli su danas u naselje Nezuk kod Sapne.

Haris i Dženan iz Moševca kod Maglaja danas su stigli u Nezuk kod Sapne odakle će zajedno sa ostalim učesnicima Marša mira iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i dijaspore sutra krenuti put Potočara.

Podsjećamo oni su u subotu, 4. jula u jutarnjim satima iz Tešnja krenuli put Potočara gdje će ove godine biti obilježena 20. godišnjica genocida i ukopano 136 žrtava.

Inače, Marš mira je jedinstveni memorijalni pohod u svijetu, a učesnici pješače stazama kojim su Podrinjci u julu 1995. godine spašavali svoje živote. Za mnoge je ovo bio put spasa, a brojni su ubijeni ili zarobljeni ili strijeljani.

S obzirom da se radi o 20. godišnjici, očekuje se da će ove godine biti najmasovniji Marš mira.

 

Nakon višednevnog pješačenja braća Muminović stigli su u naselje Nezuk kod Sapne odakle će sutra zajedno sa ostalim uč...

Posted by maglajinfo.com on 7. Juli 2015

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.