maglajinfo.com
vijesti maglaj 5730

Bratstva ne poznaju granice: U Maglaju upriličen iftar za 2.000 postača

3.06.2017. 14:52 0

U maglajskoj Aleji ljiljana sinoć je upriličen iftar za blizu 2.000 postača sa područja ove općine, ali i mnogobrojne goste sa prostora cijelog ZDK-a, pa i šire.

Veliki iftar pod nazivom “Bratstva ne poznaju granice“ organizirala je općina Bajrampaša iz Istanbula uz podršku općine Maglaj i Medžlisa islamske zajednice Maglaj.

Iftari “Bratstva ne poznaju granice“ organiziraju se već trinaest godina na Balkanu tokom mjeseca ramazana. Specifični su ne samo po broju ljudi koje okupljaju već i po kompletnom programu koji ide uz njih.

Naime, uz iftar, u Maglaju je sinoć izveden i bogat vjersko-kulturni program sa brojnim zanimljivim sadržajima iz turske tradicije. 

Općina Bajrampaša je jedna od najmnogoljudnijih istanbulskih općina, a 35 posto njenog stanovništva su porijeklom Bošnjaci.

Iftare na Balkanu organiziraju između ostalog i radi jačanja veza među muslimanima iz ovog dijela svijeta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.