Marinko Kelavić
vijesti maglaj 1684

Prekrasno vrijeme privuklo brojne izletnike u SRC ''Oaza mira'' u Galovcu

10.06.2015. 16:24 0

Prekrasno vrijeme ovih je dana privuklo brojne izletnika u prirodu. Oko 300 učenika iz Novog Šehera, posjetilo je obližnji SRC “Oaza mira“ u Galovcu i istinski uživalo u blagodarima prirodnih ljepota i bogate sportsko-rekreacijske ponude.

Uz mali nogomet, košarku, boćanje i tenis, najviše pozornosti privukla je odbojka u pijesku. Nakon novošeherskih učenika, ovaj Centar su posjetili i učenici Prve osnovne škole iz Maglaja.

Uz učenike drugih i trećih razreda u Galovcu su bili i učenici iz dva odjeljenja djece sa posebnim potrebama koji pohađaju nastavu u ovoj školi.

Za većinu maglajske djece ovo je bio prvi dolazak u Galovac. Stoga, nisu ni krili svoju radost viđenim prizorima u ovom ugodnom, prirodnom ambijentu. Učenici Prve osnovne škole u pratnji svojih nastavnika i roditelja, bili su vrlo ugodno iznenađeni što na području općine Maglaj postoji ovako lijepo i za djecu sigurno izletište.

Posebne zahvale idu i domaćinima koji su cijeli kompleks SRC “Oaza mira“ Galovac vrlo dobro uredili i ustupili potpuno besplatno za sve novošeherske i maglajske izletnike.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.