maglajinfo.com
vijesti maglaj 1699

Video ''One day of shoes''

Burch olimpijada: Drugo mjesto za učenike Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' Hasana i Vanesu

11.04.2015. 20:07 0

Na Internacionalnom Burch univerzitetu danas se završio sajam naučnih projekata za učenike srednjih škola s prostora cijele Bosne i Hercegovine ''Burch olimpijada 2015'', a najbolji projekti nagrađeni su vrijednim nagradama.

Burch olimpijada 2015” jedinstven je projekt u Bosni i Hercegovini osmišljen s ciljem okupljanja srednjoškolaca i njihovo podsticanje da pronalaze inovativna rješenja za dobrobit društva.

 

Takmičenje predstavlja doprinos Burč univerziteta u podsticanju mladih da slobodno iznesu svoje ideje, a najbolji učesnici su nagrađeni. Sa Burch univerziteta su poručili kako je njihov cilj podstaći mlade ljude da razmišljaju o problemima u svojoj mikrosredini te da korištenjem dostupnih resursa ponude ideje i rješenja iz vlastite perspektive. 

 

Učenici srednjih škola iz cijele zemlje, zajedno sa svojim nastavnicima, mogli su predstaviti originalne projekte u jednoj od četiri kategorije: “inžinjerstvo”, “internetski dizajn”, “okoliš” i “imam ideju”.

 

Ove godine u takmičenje je uvrštena i specijalna kategorija – “kratki video”, a drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je učenicima Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' iz Maglaja Hasanu Deliću i Vanesi Jusufbašić. Kratki video ''One day of shoes'' u njihovoj režiji osvojio je simpatije žirija dovoljne za drugo mjesto. 

 

Na prošlogodišnju Burch olimpijadu pristiglo je čak 175 projekata, od čega su 103 ocijenjena najkvalitetnijim. I ove godine na takmičenje je pristigao veliki broj projekata, no, organizatori su u izbor uvrstili 105 projekata.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.