maglajinfo.com
vijesti maglaj 1235

Centralna svečanost za područje Muftiluka zeničkog povodom Dana džamija održana u Kopicama

8.05.2018. 21:53 0

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Maglaj u petak, 4. maja 2018. godine.

Prilikom posjete muftija Dautović je u pratnji glavnog imama Nevres ef. Hodžića prisustvovao centralnoj svečanosti za područje Muftiluka zeničkog povodom obilježavanja Dana džamija koja je održana u džematu Kopice.

Muftija zenički održao je hutbu i klanjao džuma-namaz, a nakon džuma-namaza prikazani su dokumentarni film o porušenim i novoizgrađenim džamijama i mesdžidima na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj i dokumentarni film o izgradnji džamije u džematu Kopice.

U toku agresije na BiH 1992-1995. godine na području novošeherskog kraja tri džamije i tri mesdžida srušeni su od strane agresora, a stanovništvo je protjerano iz svojih domova. Porušene džamije su obnovljene, a na svoja ognjišta vratilo se oko 90% stanovništva.

Nakon posjete džematu Kopice muftija zenički susreo se sa imamima Medžlisa Islamske zajednice Maglaj. U svom obraćanju imamima muftija je, između ostaloga, govorio i o pripremama za predstojeći mubarek ramazan, saopćeno je. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.