Čestitka čelnika lokalne vlasti povodom Uskrsa, odnosno Vaskrsa

19.04.2014. 15:09 0

Katolici i pravoslavci širom svijeta ove godine dočekaće Uskrs/Vaskrs istoga dana. Pravoslavni Vaskrs inače nastupa dvije sedmice nakon katoličkog, ali ove godine praznici će biti obilježeni na isti dan. Tako će praznik kojeg mnogi hrišćani nazivaju 'praznikom vjere', dan kada je Isus Hrist vaskrsnuo, hrišćani koji slave po gregorijanskom, ali i po julijanskom kalendaru, sutra dočekati zajedno.

Povodom pravoslavnog Vaskrsa i katoličkog Uskrsa i maglajske lokalne vlasti uputile su čestitku građanima katoličke i pravoslavne vjere sa područja naše Općine.  

 

"Ove godine ovaj veliki praznik na isti dan slave i pripadnici pravoslavne i pripadnici katoličke vjeroispovjesti. Svim građanima općine Maglaj i građanima susjednih općina katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, upućujemo najiskrenije čestitke u povodu predstojećeg blagdana /praznika. Ovo je veliki blagdan/praznik razumjevanja, međusobne solidarnosti, milosrđa, osjetljivosti za druge i drugačije za sve vjernike ujedinjene u vjeri i ljubavi. Uz želju da Uskrs i Vaskrs provedete u dobrom zdravlju i porodičnom okruženju, još jednom primite naše iskrene čestitke", stoji u čestitci koju su potpisali Predsjedavajući OV Marko Zelić i općinski načelnik Mehmed Mustabašić, prof.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.