Općina Maglaj: Čestitka povodom Dana armije i Dana oslobođenja Maglaja u II svjetskom ratu

14.04.2016. 09:49 0

Povodom 15. aprila Dana armije RBiH te povodom 16. aprila, Dana oslobođenja Maglaja u II svjetskom ratu Predsjedavajući OV Marko Zelić te Općinski načelnik Mehmed Mustabašić uputili su građanima čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.

Bosna i Hercegovina, u petak, 15.04.2016. godine, obilježava 24. godišnjicu od formiranja Armije Republike BiH. O uspjesima bh. kćeri i sinova daleko se čulo i to je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice. Naša stalna obaveza je da budemo dostojni žrtava, koje su se nesebično borile za slobodu koju sada imamo. Mi, sudionici tog vremena, to najbolje znamo. Dan kasnije, 16. aprila, obilježit će se i 71. godišnjica oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu. Više od sedam decenija ovaj dan slavimo kao jedan od najznačajnijih i najvrijednijih datuma naše općine. Uspjesi i hrabri poduhvati, vrijedni odbrane maglajskog prostora i života dostojnog čovjeka, nikada neće pasti u zaborav.

U znak sjećanja na uspjehe Armije RBiH i hrabrost maglajskih ljiljana, održat će se Svečana akademija i prigodan kulturno - zabavni program, u petak, 15.04.2016. godine, sa početkom u 10:15 sati u sali Općinskog vijeća općine Maglaj. Prije početka svečanosti, u 10 sati, bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno spomen-obilježje šehidima, poginulim braniocima i civilnim žrtvama rata, kao i podizanje zastava Armije RBiH i Bosne i Hercegovine.

Koristimo priliku da braniocima, njihovim porodicama i svim građanima naše općine čestitamo 15. april – Dan Armije RBiH i 16. april – Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu. 

PREDSJEDAVAJUĆI OV

Marko Zelić

OPĆINSKI NAČELNIK

Mehmed Mustabašić, prof.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.