maglajinfo.com
vijesti maglaj 2206

Pale cijene

Rezultat odluke Vlade Federacije BiH: Pale cijene goriva i na benzinskim pumpama u Maglaju

10.04.2020. 09:27 0

Cijene goriva drastično su pale nakon jučerašnje odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja propisuje neposredne kontrole cijena nafte.

Kako je jučer pojasnio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, ta mjera Vlade Federacije će pomoći građanima Federacije BiH i privrednicima da što lakše prebrode ekonomski teret zbog krize nastale širenjem novog koronavirusa Covid-19.

- Svjedoci smo da su se na svjetskom tržištu cijene nafte gotovo prepolovile, ali na benzinskim pumpama u BiH nismo vidjeli značajno smanjene cijena. Marže koje su bile visoke čak 50 feninga po litri, sada su ograničene na 25 feninga - kazao je premijer.

Ocijenio je da će se zasigurno oglasiti naftaši koji će upozoriti da se ovakvom uredbom Vlada miješa u slobodno formiranje cijena, ali Novalić kaže da to nije opravdano jer se nikada Federacija od rata do danas nije miješala u slobodno tržište, ali nikada do danas i nije bila u ovakvoj krizi.

Cijene goriva tako su pale i na većini benzinskih pumpi u Maglaju a potrošači se vjerovatno ne sjećaju kada su posljednji put cijene bile ovako niske. 

U nastavku donosimo pregled cijena goriva na benzinskim pumpama u Maglaju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.