maglajinfo.com
vijesti maglaj 8022

Gdje je najjeftinije?

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Maglaju

3.04.2020. 20:24 0

Proteklih sedmica cijene goriva na svjetskom tržištu drastično su padale, no u Bosni i Hercegovini tek minimalno. Na pumpama su se mogli zabilježiti padovi od 10 do 25 feninga, a od jučer je primijetan i novi val smanjenja.

Prema procjenama stručnjaka koji znaju koje su cijene u veleprodaji, procjena je da gorivo na benzinskim pumpama u BiH ne bi trebalo biti skuplje od dvije marke.

Međutim, na potezu su vlasnici benzinskih pumpi koji samostalno određuju cijenu. Iz Ministarstva trgovine FBiH kažu kako oni ne mogu utjecati na određivanje cijene goriva jer cijene se na tržištu slobodno formiraju, ali su upućeni u veleprodajne cijene goriva a vozačima preporučuju aplikaciju o kretanju cijena na benzinskim pumpama. Nadležni iz ovog resornog ministarstva kažu kako građani u ovom teškom trenutku trebaju dobro razmisliti kome će dati svoje potrošačko povjerenje.

Prema aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine na području Maglaja cijena dizela D4 (50 PPM) najmanja je na Benzinskoj pumpi Sjaj Petrol d.o.o. Maglaj i to 1,90 KM, zatim na Hifa-Oil d.o.o. u Liješnici 1,96 KM. Na Energopetrol pumpi u Ulici Srebreničkih žrtava rata cijena je 2,01 KM a na istoj pumpi u mjestu Poljice 2.06 KM 

Cijena dizela D5 (10 PPM) najmanje su na pumpi Džino d.o.o. Moševac i to 2,06 KM kao i na Sjaj Petrol d.o.o. pumpi u Maglaju, također 2,06 KM. Na pumpama Hifa-Oil d.o.o. u Liješnici i Džino Petrol d.o.o. u Maglaju cijena dizela D5 je 2,11 KM, dok je na obje Energopetrol pumpe na području općine Maglaj cijena 2,16 KM.   

Cijena benzina Super 95 najniža je na Sjaj Petrol d.o.o. Maglaj i to 2,06 KM. Cijena benzina po litru u iznosu od 2,11 KM je na Džino Petrol d.o.o. Maglaj, Džino d.o.o. Moševac te na Hifa-Oil d.o.o. u Liješnici. Benzin je najskuplji na benzinskim pumpama Energopetrol D.D. u Ulici srebreničkih žrtava rata i mjestu Poljice i njegova cijena je 2,16 KM. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.