Civilna zaštita: Izbjegavati paljenje vatre na otvorenom prostoru

15.07.2017. 14:00 0

Na redovnoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Maglaj održanoj 12. jula 2017. godine jedan od Zaključaka je bio da se uputi Apel - Upozorenje građanstvu općine Maglaj vezan za paljenje vatre na otvorenom prostoru.

- Na medijima možemo svakodnevno vidjeti da se dešavaju požari koji izravno ugrožavaju živote i imovinu ljudi, a prema statističkim podacima 90% svih požara uzrokuje čovjek svojom nepažnjom. Ovim putem vas, poštovani građani i građanke, zamoljavamo da izbjegavate paljenje vatre na otvorenom prostoru pogotovo u blizini šumskih površina jer se vatra, zbog povišene temperature u ovo doba godine, vrlo lako može oteti kontroli i izazvati neželjene posljedice po vas i vašu imovinu. Savjesnim i odgovornim ponašanje ćete spriječiti izazivanjem neželjenih posljedica - navodi se u apelu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.