maglajinfo.com
vijesti maglaj 1129

Ciljana skupina akcije punoljetni maturanti

Crveni krst Maglaj organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi

25.04.2016. 23:24 0

Crveni krst Maglaj organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati 04. maja 2016. godine.

Ciljana skupina ove akcije su punoljetni maturanti i oni koji prvi put daju krv. Akcija se provodi povodom dana nedjelje/tjedna Crvenog križa/krsta, a koji se u svijetu obilježava od 08.05. do 15.05.2016. godine. Nosilac aktivnosti ove akcije je CK Maglaj i Transfuzija kantonalne bolnice Zenica.

- Mole se punoljetni maturanti koji žele dati krv da se jave svojim profesorima i animatorima ove akcije Hazimu Ćoriću (MSŠ) i Tatjani Bajraktarević (Gimnazija) kako bi organizovano došli te da sa sobom ponesu zdravstvenu knjižicu ili knjižicu darivanja krvi, ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument. Darivanje će se obaviti u prostorijama Doma zdravlja Maglaj. Za sve davaoce obezbjeđen je obrok (sendvić) i sok. Daruj krv, vaša krv možda nekome spasi život. Budimo humani, navodi se u obavještenju iz Crvenog krsta Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.