Džema'at Novi Grad svakom novorođenčetu daruje 100 KM

16.01.2014. 12:23 0

Džema'at Novi Grad ovih dana izdao je jedno interesantno obavještenje za sve članove tog džema'ata.

Džema'atski odbor džema'ata Novi Grad odlučio je roditeljima svakog novorođenčeta, kao dar istom darovati 100 KM prilikom upisa novorođenčeta u džema'atsku matičnu knjigu rođenih u Vali Recep Yazicioglu džamiji. 

 

Kako bi roditeljima novorođenog djeteta bilo isplaćeno 100 konvertibilnih maraka roditelji trebaju biti članovi Islamske Zajednice, trebaju imati potvrdu o uplati iznosa članarine za tekuću godinu, te da iskažu interes za ovaj dar prije nego novorođeno dijete napuni 3 mjeseca života.

 

Preuzimanje ovog poklona ranije treba ugovoriti sa imamom, hatibom i mualimom Nove Gradske džamije. Također Imam će biti obavezan proučiti djetetu ezan i ikamet na desno i lijevo uho. Preuzimanje dara može se obaviti u džamiji ili u domu porodice.

 

Ova odluka džema'atskog odbora primjenjuje se od 1.1.2014. godine. Darovi će biti isplaćivani iz redovnih prihoda džema'ata Novi Grad a ne od ukupljene članarine.

 

Čestitke našeg portala džema'atu Novi Grad na ovakvom jednom potezu.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.