maglajinfo.com
vijesti maglaj 1563

Đacima u Maglaju samo jedan slobodan dan povodom Ramazanskog bajrama

3.06.2019. 19:21 0

Uprkos preporuci ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Škole na području općine Maglaj neće raditi samo prvi dan Ramazanskog bajrama - najvećeg blagdana kod muslimana. 

Nezvanično saznajemo kako je takva odluka rezultat dogovora Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola s područja općine Maglaj uprkos preporuci ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

U preporuci koju je potpisao resorni ministar prof.dr. Spahija Kozlić stoji kako se osnovnim i srednjim školama u ZDK-u preporučuje da svoj rad usklade sa obilježavanjem prvog i drugog dana Ramazanskog bajrama.

Takva odluka Aktiva direktora izazvala je negodovanje kod dijela uposlenika osnovnih i srednjih škola s područja općine Maglaj, đaka ali i roditelja koji su drugi dan Ramazanskog bajrama planirali s djecom posjetiti rodbinu ili pak obići šehidska mezarja obzirom da se drugi dan ovog velikog blagdana muslimana obilježava kao Dan šehida. 

Postupak Aktiva direktora s područja općine Maglaj čudi tim više što je veliki broj osnovnih i srednjih škola na području ZDK postupio prema preporuci ministarstva.

Primjera radi đaci u Jelahu kod Tešnja odmarat će dva dana te će do kraja školske godine nerealizirani nastavni proces nadoknaditi shodno preporuci ministarstva.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.