Dame i gospodo, Ashar Čakrama najbolji je sportista Maglaja za 2013. godinu

28.02.2014. 23:28 0

Kako smo i najavljivali večeras je u Sali OV DK 'Edhem Mulabdić' održana Manifestacija koju tradicionalno organizuje RTV Maglaj pod pokroviteljstvom Općine i načelnika Mehmeda Mustabašića.

Kazimir Kapidžić, Enes Sejmenović, Hajdar Lošić, Elvir Arnautović i Nejra Bradarić bili su članovi žirija koji su na osnovu prijedloga klubova i u skladu sa Kriterijima, sa kojima su bili upoznati svi sportski klubovi, donijeli odluku o nominovanim i najboljima. 

 

Titula najboljeg sportiste za prethodnu 2013. godinu pripala je mladom i perspektivnom kuglašu, prvotimcu seniorske ekipe Maglaja Asharu Čakrami

 

Asharu je pripala titula a konkurencija su mu bili Lejla Suljaković, koja igra poziciju libera i predvodi žensku ekipu OK Maglaj, Lejla je  jedna od najboljih igračica na poziciji libera u Federaciji i potencijalna juniorska reprezentativka BiH i Jasmin Ćatić, član domaćeg RK i golman kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Titula najbolje ekipe pripala je seniorskom timu RK Maglaj koji se prošle godine vratio u društvo najboljih. Nominovani zajedno sa RK Maglaj bili su NK Natron i ženska ekipa OK Maglaj

 

Edib Šahmandržavni prvak u stonom tenisu, najuspješniji strijelac - invalid Premijer lige Federacije u svojoj kategoriji izabran je za najboljeg sportistu invalida.  

 

Priznanje za razvoj omladinskog sporta pripalo je Školi rukometa RK Maglaj pored KK Maglaj i SRD Bosna. 

 

Nagrada za životno djelo pripala je Dimitriju Braci Božiću.

 

Damir Bašić najuspješniji je sportski radnik, dugogodišnji igrač a sada trener omladinskih pogona KK Maglaj, sportski menadžer, organizator zimskih i ljetnih kampova te međunarodnih susreta mladih košarkaša. Nominovani za najuspješniejg sportskog radnika bili su i Fuad Vrgovčević, predsjednik Takmičarske komisije SRS Federacije, glavni sudija SP u sportskom ribolovu za invalide i predsjednik SRD Bosna Maglaj i Esad Mašić, član Uprave NK VIS, delegat Druge nogometne lige federacije. 

 

Redakcija našeg portala upućuje iskrene čestitke dobitnicima nagrada i priznanja.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.