maglajinfo.com
vijesti maglaj 1101

U organizaciji AM SDA Maglaj

Dan nezavisnosti u našem gradu: Građanima Maglaja podijeljeno 500 zastavica BiH

28.02.2018. 18:50 0

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine građanima Maglaja danas je podijeljeno preko 500 zastavica naše domovine Bosne i Hercegovine.

Članovi Asocijacije mladih SDA Maglaj danas su sa građanima na ulicama Maglaja podijelili radost povodom velikog praznika naše domovine - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Danas smo podijelili preko 500 zastavica Bosne i Hercegovine, a naše aktivnosti povodom ovog velikog praznika tu neće stati. Sutra ćemo također sa našim sugrađanima podijeliti radost povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na jedan drugi način. Našim aktivnostima ukazujemo na značaj i važnost obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti naše jedine domovine. Prije 26 godina 29. februara i 1. marta naši preci iskazali su volju i želju da žive u slobodnoj, nezavisnoj, suverenoj i demokratskoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih naroda. Cijena nezavisnosti naše domovine bila je skupa, stoga je naša dužnost da danas 26 godina poslije, i svake naredne godine, na različite načine ukazujemo na značaj i važnost ovog velikog praznika – saopćeno je iz AM SDA Maglaj.

U prostorijama Stranke demokratske akcije u srijedu od 18,00 sati bit će održano i druženje članova Asocijacije mladih povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, a mladi iz ove političke organizacije pozvali su i druge dobronamjerne mlade ljude da im se pridruže. 

- Mi ćemo nastaviti da se borimo za Bosnu i svoj narod. Mi želimo svoju državu. Jer je narod bez države kao porodica bez krova koja živi pod kišom. Ne želimo biti narod koji nema državu – kazao je jedne prilike rahmetli Alija Izetbegović, stoji na zvaničnoj facebook stranici Asocijacije mladih SDA Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.