Danas održani protesti u Maglaju

Za smrt majke dvoje djece optužuju ljekare, na proteste izašlo 200 ljudi

21.02.2014. 21:23 0

Danas su u našem gradu opet održani protesti ali povod nije bio teška socijalno-ekonomska situacija. Radnici firme Bontex danas su u našem gradu organizovali proteste nakon smrti njihove radne kolegice Fate Isić koja je prema navodima kolega i kolegica preminula zbog nemara ljekara.

Danas je u Maglaju na mirne proteste izašlo blizu 200 ljudi, a protestovali su navodeći kako je Fata Isić, preminula zbog nemara ljekara. Naime, kako su nam potvrdili članovi Fatine rodbine, Fata se porodila u sedmom mjesecu trudnoće u vozilu Hitne pomoći.


Kada je dobila trudove, ona se javila u Dom zdravlja u Maglaju, odakle su je vozilom Hitne pomoći odmah povezli prema bolnici u Zenici, kako bi se tamo porodila. Međutim, rodila je u vozilu Hitne pomoći. U bolnici u Zenici je ostala tri dana, odakle je otpuštena iako je krvarila, a bila je pod antibioticima.

Nekoliko dana poslije počela je ponovo osjećati zdravstvene tegobe, te je odbila da je vraćaju u Zenicu i tražila da ide u Tešanj. Međutim, kada je došla u bolnicu u Tešanj, odmah su je poslali u bolnicu u Tuzlu, gdje je ubrzo i preminula", kazali su članovi Fatine rodbine za portal Klix.ba.

 

Oni dodaju kako vjeruju da ovaj slučaj neće proći bez posljedica, budući da su se u Maglaju i ranije dešavali smrtni slučajevi iz sličnih razloga, odnosno zbog nemara ljekara.


Iza Fate je ostalo dvoje djece, jedno će ove godine krenuti u školu, a drugo koje je rođeno prije vremena je u bolnici u Sarajevu.

 

Na proteste u 14 sati izašli su Fatine kolege i članovi porodice, a tokom protesta je pročitano i pismo u kome se navodi da je Fata preminula zbog nemara ljekara, čiju odgovornost su okupljeni tražili.

 

Fata je preminula u ponedjeljak nedugo nakon poroda.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.