Danas u Maglaju zabavno-edukativni program za djecu ''Pipijada 2019''

8.10.2019. 09:07 0

Na platou ispred maglajske Biblioteke.

Gdje mogu biti baš prava, snažna Pipi Duga Čarapa, gdje da odem pa da svi zadrhte jer sam strašni gusar, gdje će me prepoznati i shvatiti da sam ja taj zmaj kojeg traže, da sam kraljevna davno izgubljenog kraljevstva

Kuda da pođem a da se ne smiju tome što nosim krila leptira, što mi lice krase najluđe pjegice, ili što sam najbrža na metli u cijelom gradu? Ko će da shvati da moj čarobni mač i ja smo jedno, da mogu da prođem kroz svaki zid jer mi je duh drugo ime, kome da priznam da su mi Leonardo i Rafaelo rođena braća i da sam mudar kao i svaki Džedaj?

O, da, idem na Pipijadu, u svoju Biblioteku, tamo maštaju jednako kao i ja, tamo razumiju da djeca i budna sanjaju, tamo je svijet magično lijep.

U utorak, 8,oktobra, od 13.00 sati, na platou ispred Biblioteke, raskošno kostimirani i spremni za dobru zabavu, družimo se i nagrađujemo one koji urade najbolje maske, one koji napišu i nacrtaju najbolje literarne i likovne radove, one koji budu sasvim posebni...

PIPIJADA, zabavno – edukativni program za djecu i vaša Biblioteka!

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.