Delagacija nevladine organizacije ''Mercy'' iz Malezije u posjeti općini Maglaj

8.07.2015. 14:18 0

Delegacija nevladine humnitarne organizacije ''Mercy Malaysia'' posjetila je danas općinu Maglaj, da bi se uvjerili kako teče implementacija projekata za sanaciju Doma zdravlja čiji su jedni od finasijera. Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, pomoćnik općinskog načelnika Jasmin Devedžić te direktorica Doma zdravlja Emira Drnda-Čičeklić zajedno sa delegacijom obišli su obnovljene prostorije ove zdravstvene ustanove, saopćeno je iz općine Maglaj.

Delegacija je obišla prostorije hitne pomoći, laboratorije, interno odjeljenje, odjeljenje za mentalno zdravlje, pedijatriju te fizijatriju. Upravo je ova nevladina organizacija pomogla maglajskom Domu zdravlja u kupovini EKG aparata i opreme za fizijatriju.

Direktorica Doma zdravlja je pokazala prisutnima i pano sa fotografijama, na kojima se može vidjeti kakva je ova ustanova bila prije majskih poplava, a kakva je danas. Pored fotografija na panou se nalaze i imena svih organizacija koje su pomogle da Dom zdravlja danas godinu dana nakon poplava bude potpuno obnovljen.

Direktorica je naglasila da još ima dosta toga da se uradi, ali da je svakako najveći prioritet rekonstrukcija krova, jer u slučaju novih poplava ovaj prostor bi mogao dobro da se iskoristi. Nada se da će organizacija Mercy prepoznati ovaj prioritet i pomoći u skladu sa mogućnostima, navodi se.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.