Dogovoreni novi zajednički projekti

Delegacija naše općine posjetila prijateljsku općinu Čubuk u Turskoj

24.04.2014. 12:27 0

Delegacije općine Maglaj predvođena načelnikom Mehmedom Mustabašićem posjetila je općinu Çubuk (Čubuk op.a.) u Ankari gdje je održan sastanak sa načelnikom Tuncayom Acehanom.

Načelnik Mehmed Mustabašić je tom prilikom podsjetio da su Maglaj i općina Cubuk bratski gradovi koji zajedno provode mnoge projekte.

 

"Sretni smo da smo danas u općini Cubuk, našoj drugoj kući. Imamo odličnu saradnju sa ovom općinom i njihovom upravom koja će se još snažnije razvijati. TIKA je obnovila i historijsku džamiju Kuršumliju u Maglaju i u maju bi trebala biti otvorena", kazao je on.

 

Načelnik općine Çubuk Tuncay Acehan (Tunđaj Ađehan op.a.) je kazao kako općina na čijem se čelu nalazi ima odličnu saradnju sa općinom Maglaj.

 

"Do sada smo proveli mnoge projekte zajedno. Osigurana su sredstva za nove projekte u Maglaju, a po nama to bi mogla biti i izgradnja parka i u budućnosti ćemo nastaviti snažnu saradnju sa Maglajom i tamošnjom stanovnicima", rekao je on.

 

Nakon toga je organizovan zajednički ručak na kojem su delegacije dvije općine poručili kako će i dalje nastaviti sarađivati na svim poljima.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.