maglaj.ba
vijesti maglaj 821

Delegacija naše Općine povodom Dana nezavisnosti položila cvijeće na Centralno spomen obilježje

1.03.2014. 00:03 0

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacija Općine Maglaj, zajedno sa udruženjima boračkih populacija proisteklih iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., položila je cvijeće na Centralnom spomen obilježju u Parku ljiljana te na Trgu Alije Izetbegovića u spomen na prvog predsjednika Bosne i Hercegovine.

Ovo je bila prilika da se podsjeti na dane stradavanja države Bosne i Hercegovine i 1. marta 1992. godine. Tada je preko 2 miliona stanovnika ove države na referendumsko pitanje „Jeste li za suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?“, odgovorilo sa DA.

 

Nažalost, nakon ove odluke krenula je agresija na Bosnu i Hercegovinu koja je rezultirala desetinama hiljada mrtvih, hiljadama invalida, stotinama uništenih gradova i sela, neviđenim progonom stanovništva.

 

Građani Maglaja i Bosne i Hercegovine znaju dobro ove činjenice i ogromna cijena koja je plaćena za nezavisnu BiH će biti opomena i podstrek da čuvamo tekovine i izgrađujemo Bosne i Hercegovine, ali i našu lijepu lokalnu zajednicu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.