maglaj.ba
vijesti maglaj 698

Delegacija općine Maglaj boravila u posjeti pobratimljenom gradu Altieylulu

21.10.2015. 16:31 0

Delegacija naše Općine, na čelu sa Općinskim načelnikom, Mehmedom Mustabašićem, proteklih dana boravila je u posjeti turskom pobratimljenom gradu Altieylulu. Tom prilikom posjetili su zgradu općine Altieylul i njihovog načelnika, Zekai Kafaoğlu, i njegove prve saradnike.

Predstavnici općine Maglaj, pored načelnika, bili su i šefica Službe za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva općine Maglaj, gđica. Senada Alibajraktarević, te gđa. Sabina Grahić, stručni saradnik za vođenje budžeta i financija/finansija. Po dolasku u Altieylul, Općinski načelnik, Mehmed Mustabašić, pozvan je da bude gost na 2. po redu sastanku Gradskog vijeća. Zahvalio se domaćinima na dočeku, prenio mnogo pozdrava i selama. Izjavio je da su se mnogi stambeni objekti sanirali nakon prošlogodišnjih strašnih poplava, te izrazio svoje poglede o zajedničkim aktivnostima i još jednom podrcrtao spomen na one koji su izgubili svoje živote u Turskoj.

"Zahvaljujem vam se mnogo što ste baš nas izabrali za prijatelje, za bratski grad. Drago nam je što razgovaramo o projektima i pomoći koje možete pružiti bratskom gradu Maglaju. Znam da su predizborne aktivnosti i da ste puno angažovani, te vam želim puno uspjeha, puno sreće i naravno jaku državu Republiku Tursku. Želim jaku Republiku Tursku, jake bratske odnose i mnogo sreće u životu. Nekome iz vana smeta Turska i neko ne želi da Turska bude jaka i zato se ti događaji i dešavaju. Pratimo događaje u cijelom islamskom svijetu. Turska treba ojačati i teror mora završiti što je prije moguće. Želimo da Turska bude među 10 najjačih svjetskih zemalja. Turska se može bolje promatrati izvana. Mi pratimo njen razvoj. Želimo da bude vladajuća koalicija. Na kraju želim da kažem da se nadam da će strašni nemili događaji ostati iza vas. Također želim da izjavim saučešće zbog svega što vam se desilo", kazao je Općinski načelnik.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.