maglaj.ba
vijesti maglaj 5521

Delegacija općine Maglaj posjetila tvornicu Natron-Hayat d.o.o.

29.07.2016. 15:24 0

Delegacija općine Maglaj, načelnik Mehmed Mustabašić i pomoćnik načelnika Senada Alibajraktarević posjetili su jučer tvornicu Natron-Hayat.

Cilj posjete je bio da se iz prve ruke sazna nesretan događaj, trenutno stanje u kombinatu kao i način prevazilaženja nastalih problema.

Delegaciju Općine Maglaj primio je generalni direktor Mehmet Eray Nasoz, kao i pomoćnik Azema Mulasmajić.

Generalni direktor Natron-Hayat-a objasnio je trenutnu situaciju u kojem se nalazi maglajski kombinat. 

- Još uvijek se vrše istražne radnje oko ove nesreće ali i do oštećenih dijelova postrojenja trenutno se ne može doći. Također, angažovali smo najuglednije svjetske firme za oblast kotlova. Vrše se i pripremne radnje kako bi se napravila procjena štete i odredili pravci obnove oštećenih postrojenja, ali i ponovno obnavljanje proizvodnje. Situacija je jako teška i još uvijek ne znamo kako ćemo biti u mogućnosti nastaviti sa proizvodnjom, kazao je Nasoz.

Općinski načelnik naglasio je nadležnima maglajske firme da im općina stoji na raspolaganju za bilo koji vid pomoći. 

- Općina Maglaj, sa svim svojim kapacitetima stoji vam na usluzi. Za sve što smatrate da vam trebamo pomoći, mi smo spremni. Alarmirat ćemo i sve više instance vlasti u Bosni i Hercegovini da se angažuju i maksimalno vam pomognu, izjavio je načelnik Mehmed Mustabašić.

Istog dana delegacija Općine Maglaj posjetila je i porodicu stradalog radnika Esada Salkića kao i porodicu umrlog sugrađanina Mule Mulahasanovića.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.