Delegacija turske općine Altıeylül posjetila Općinu Maglaj i načelnika Mahmutagića

4.08.2017. 16:02 0

U posjeti Općini Maglaj i Općinskom načelniku Mirsadu Mahmutagiću danas su boravili saradnici načelnika Općine Altıeylül iz Turske.

Cilj ove posjete je predstavljanje projekta vezanog za park na Trgu Alije Izetbegovića koji je davno urađen, ali spletom okolnosti nije se do sada uspio prezentirati. Izgled parka je prilagođen bosanskoj i turskoj kulturi, tako da će imati detalje iz obje zemlje.

Također, povod njihovog dolaska je i upoznavanje sa načelnikom Mahmutagićem, kako bi učvrstili saradnju i zajednički radili na jačanju bratstva i jedinstva.

Gosti iz Altıeylüla prenijeli su selame i čestitke od načelnika Kafaoglua, te poželjeli da radi u ime svog naroda, dugo zadrži poziciju i da nikada ne raskinu bratske veze. Na poklon su donijeli ručno rađenu serdžadu od posebne tkanine.

Općinski načelnik Mahmutagić iskreno se zahvalio braći iz Turske i naglasio da vjeruje da će se prezentirani projekat realizovati na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je putem zvanične stranice Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.