Demant službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti

9.10.2015. 17:34 0

Resornoj Službi obratili su se korisnici prava po osnovu Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica uznemireni od strane lica koja putem internet i facebook stranica oglašavaju spiskove navodnih lažnih korisnika prava.

Postupajući po navodima, utvrdili smo da se radi o dokumentu starom više od tri godine koji sadrži kategorije naših populacija koje su u skladu sa Zakonom izvedeni iz tog prava po sili Zakona (prestanak školovanja, napunjenih 25 godina života i sl.) ili im je pravo prestalo na osnovu smrti. Sličan demant na isti tekst smo uputili u dnevni list koji je prvi objavio ovaj tekst.

Ovim putem demantujemo sve neistine koje se pišu i komentarišu na navedenim stranicama i koje, evidentno, uznemiravaju pripadnike boračkih populacija na staranju ove Službe te apelujemo da prestanu u uznemiravanju javnosti jer ćemo biti prinuđeni tražiti zaštitu naših prava putem nadležniih sudova od tih dokonih lica koja ne znaju ništa o propisima koja uređuju ovu oblast.

Smatramo da ovakve i slične radnje nemaju mjesta u komentarima za branitelje herojskog Maglaja i da niko nema pravo da uznemirava poginule sinove BiH, njihove roditelje, udove niti djecu, navodi se u demantu Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti koji potpisuje pomoćnik općinskog načelnika, mr. sc. Azra Čakrama, a koji je objavljen na službenoj stranici općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.