maglajinfo.com
vijesti maglaj 3627

Denis Suljaković pobjednik državnog takmičenja u slovakanju riječi na engleskom

13.05.2017. 18:48 0

Denis Suljaković, učenik Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' Iz Maglaja, pobjednik je državnog takmičenja u ''slovakanju'' riječi na engleskom jeziku ''Spelling Bee'' koje je danas u Sarajevu organizirala Američka ambasada u BiH.

Među 18 srednjoškolaca, pobjednika regionalnih takmičenja, drugo mjesto osvojio je Ramiz Begić iz Gimnazije "Muhizin Rizić" iz Kaknja, a treće Marko Vejnović iz Gimnazije "Banja Luka".

Pomoćnica atašea za kulturu Ambasade SAD-a u BiH Elizabeth Blumenthal kazala je Feni da je slovakanje veliki dio njihove kulture te da veliki broj učenika svake godine učestvuje u ovakvim takmičenjima.

- Bila sam oduševljena i impresionirana njihovim znanjem, a neke od riječi ni sama nisam znala spelovati. Vrijedno su studirali i učili - istakla je.

Ovo je šesto državno takmičenje u slovakanju riječi koje je počelo sa više od 4.700 učenika iz 174 škole širom BiH, koji su se takmičili u svojim učionicama u mjesecu aprilu 2017. godine. Finalisti ovogodišnjeg takmičenja dolaze iz Bijeljine, Sarajeva, Maglaja, Zenica, Gradiške, Broda, Bosanska Krupe, Sanskog Most, Banja Luke, Tuzle, Živinica, Mostara, Kaknja i Trebinja. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.