DIRLJIVO: Maglajlija Mirsad, čijoj porodici Sejo Boy pravi kuću sve vrijeme misli da sanja

24.06.2014. 22:08 0

Sejo Boy kako smo već pisali odlučio je zajedno sa ljudima okupljenim oko sebe nakon pomoći koju su uputili svim građanima i građankama Maglaja pomoći direktno jednoj porodici u Maglaju u izgradnji njihovog vlastitog doma. Sejo je danas boravio u Maglaju a priču koju je objavio na svom profilu dirnula je njegove prijatelje i ljude koji ga prate.

Maglaj danas, osam sati na 26 celzijusa, gust, vlažan vazduh, borim se, dišem. Prvo što primjetih je mali Abdulah (9 godina), dječak kome pravimo kuću, hoda u zimskim čizmama. Upitah ga: "Imaš li kakve papuče?" Stidno spusti glavu i reče da nema. Okrenu se svijet oko mene. Njega i njegovu sestru uzesmo za ruku i odvedosmo u butik. Vodeći ih kroz grad primjetih ljude kako ih gledaju, odmjeravaju kako su obučeni. Uđosmo u butik. Rekoh uzimajte šta vam se sviđa, papuče odmah da izaberete.

 

Upita me mala Zehra: "A ko će to da plati? Mi nemamo para za ovo." Rekoh: "Platiće dobri ljudi, (u sebi se zahvalih svim ljudima koji su donirali novac za ovaj naš rad)." Nakon što ih obukosmo, sa punim kesama krenusmo ka gradilištu, gdje je već uveliko počelo kopanje temelja za njihov dom. Stigo smo na gradilište. Otac Mirsad stoji kraj bagera, gleda kako napreduju radovi i plače. Plače kao kiša. "Mirso, što to plačeš?", pitah ga, odgovara: "Dragi Sejo, molim te reci mi da ovo nije san." Jeza mi niz leđa prođe. 

 

Dragi moji prijatelji, dobri ljudi, ljudine, HVALA vam na svakom euru koji ste poslali. Od vaših novaca Zehra i Abdulah više neće hodati skuhanih nogu u zimskim čizmama, od vaših novaca započeh izgradnju njihovog doma. Novac za izgradnju kuće imamo, jedino nam fali još jedna mala pomoć svih vas da tu kuću opremim sa namještajem.

 

Molim sve dobre ljude koji žele da pomognu da uplate, koliko mogu, pomoć na moj paypal: ninoboyrec@hotmail.com da ovo završim i mirne duše se okrenem svom novom albumu, napisao je Sejo na svom facebook profilu. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.