Djeca-Djeci i BHFanaticos: Građevinski materijal za 22 poplavljene kuće u Općini Maglaj

6.11.2014. 18:08 0

U proteklom periodu uz nesebično zalaganje pojedinaca, Djeca-Djeci u saradnji sa BHFanaticos obišla je sljedeća područja koja pripadaju Općini Maglaj: Jelovac, Bijela Ploča, Poljice, Omerdino Polje.

Kako je saopštio BHF Press situacija na terenu bila je zastrašujuća, a predstavnici BHFANATICOS-a napravili su spisak sa velikim brojem oštećenih kuća, uglavnom na dva ili više spratova.  

 

Svaka kuća direktno pogođena poplavama u potrebi je od totalne ili djelimične obnove, počevši od vrata, prozora, pločica i ostalog.

 

Prilikom obilaska terena i razgovora sa vlasnicima, izražena je želja od istih da sami obave posao uz obezbjeđen građevinski materijal. Obilazak terena završen je sa sastavljanjem spiska pogođenih porodica, a na konačnom spisku koji je dostavljen našlo se više od 22 porodice.

 

Sa obzirom na to da ova područja do sada nisu dobila bilo kakvu finansijsku pomoć , izašli smo njima u susret i nabavili smo navedeni materijal, a rezultate možete vidjeti sami prenosi BHF Press. 

 

Ovo je šesta akcija Udruženja Djeca-Djeci i BHF-a organizovana nakon majskih poplava i nepogoda u Bosni i Hercegovini, a vrijednost novčanih sredstava koja su Djeca-Djeci i BHF uputili u Domovinu do sada iznosi 278.000 SEK, saopštio je BHF Press.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.