Doboj: Druženje žena u okviru projekta ''Žene ambasadori suživota i običaja''

11.10.2015. 15:41 0

Udruženje građana ''Cicmanka'' Novi Šeher, HKUD ''Gromovnik'' Novi Šeher i KUD ''Miloš Kupres'' iz Kožuha, Doboj organizovat će susret i druženje u okviru projekta ''Žene ambasadori suživota i običaja'' koje će se održati 15. oktobra/listopada 2015. godine u Kožuhama, opština Doboj.

Susret je planiran u 12:00 sati u Doboju, gdje će učesnici/učesnice iz Novog Šehera i Doboja susret početi posjetom Gradskoj "Gradini" Doboj uz upoznavanje historijskih i kulturnih obilježja grada Doboja. Nakon posjete Gradini članovi/ce UG "Cicmanka" i HKUD "Gromovnik" posjetit će KUD "Miloš Kupres" u Kožuhama i predstaviti tradiciju i običaje hrvatskog  i bošnjačkog naroda sa novošeherskog kraja.

Zajedničkim druženjem pokazat će da međusobne razlike ne predstavljaju prepreku, nego bogatstvo.

Cilj projekta je doprinos izgradnji zajedništva, s obzirom da okuplja sve nacionalne skupine. Kako živimo u društvu koje je još uvijek opterećeno posljedicama prošlosti, ali i činjenicom da se mir konstantno ugrožava diljem svijeta, zajednički moramo afirmisati vrijednosti mira kao naše civilizacijske, ali i lične odgovornosti. Samo tako možemo kreirati život bez strahova, uz međusobno poštivanje, razumijevanje i povjerenje, ali i solidarnost kao sastavni dio naše filozofije života.

"Žene ambasadori suživota i običaja" realizuje se u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Domaćin susreta će biti Đorđa Savić predsjednik KUD "Miloš Kupres" Kožuhe.

Kontakt osoba: Tenzila Hasanic (kontakt telefon: 061/433-185). 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.