dobrevijesti.tv
vijesti maglaj 1492

Dobre vijesti 6.11.2015.

Dobre vijesti iz Maglaja: U prvih 9 mjeseci 2015. bilježe se pozitivni trendovi na tržištu rada

6.11.2015. 20:35 0

Prvi put nakon više od 23 godine u općini Maglaj bilježe se pozitivni trendovi u oblasti zapošljavanja, navodi se na početku video prilogu emisije ''Dobre vijesti''.

Šef Biroa rada ove općine ne krije zadovoljstvo kada govori o dobro organizovanom privrednom sektoru lokalne zajednice. 

- Imamo tri firme iz oblasti tekstila koje zapošljavaju preko hiljadu ljudi i sve rade za izvoz, kaže Sulejman Delić. 

Lokalna zajednica u saradnji sa Udruženjem građana CŽR-a intenzivno radi na projektima zapošljavanja i samozapošljavanja ove kategorije stanovništva.

- Mi ćemo nastojati da što više zaposlimo naših osoba ili putem poljoprivrede, što već i radimo, nastavljamo jagodičastu proizvodnju i sve ostalo u poljoprivredi, voćarstvo i stočarstvo, kaže Miralem Malkić, predsjednik Saveza CŽR-a ZDK.

U firmama koje djeluju na području općine Maglaj uposleno je više od 5 000 radnika a većina gotovih proizvoda plasira se na inozemno tržište.

S intenzivnim proširenjem proizvodnih kapaciteta ovih kompanija nastavljaju se pozitivni trendovi na lokalnom tržištu rada.

 

U Srebreniku smo posjetili Voćni Rasadnik koji je protekle godine bio svrstan među 3 najbolja rasadnika u regiji, a iz Maglaja donosimo priču o uspješnim projektima zapošljavanja i samozapošljavanja.

Posted by Dobre vijesti on 6. Novembar 2015

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.