avaz.ba
vijesti maglaj 3276

Doček Nove godine u Maglaju: Veselili se i rukometaši braća Burić i Kubanke Yuni i Tania

2.01.2015. 02:53 0

''Neponovila se!'' Sa ovim riječima Maglajlije su ispratile staru i dočekale Novu 2015. godinu. I Maglajlije su nekada Novu godinu dočekivali s puno euforije, radosti i veselja. Sada je prednovogodišnja slika bila puno drugačija. U borbi sa posljedicama velike prirodne katastrofe koja je pogodila ovaj grad u prvoj polovini 2014. godine I golim preživljavanjem, većina uopšte nije razmišljala o slavlju, piše avaz.ba.

Međutim, bilo je i onih koji, bez obzira na finansijsku krizu, nisu mijenjali svoje navike, te su najluđu noć u godini dočekali u ugostiteljskim objektima u gradu gdje je većina kapaciteta bila popunjena. U gradskom hotelu slavilo je više od 300 gostiju.

 

Pored Maglajlija, slavili su i gosti iz Gradačca, Tešnja, Zavidovića, Visokog, Kaknja, Žepča i Jelaha. Novu godinu, prvi put nakon pet godina, u rodnom gradu su proslavili i rukometni reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić. Braća Burić su dva slobodna dana odmora, koliko im je dao selektor Dragan Maraković pred odlazak na SP u Katar, iskoristili i da bi se dobro zabavili sa svojim prijateljima.

 

Bilo je i gostiju iz inostranstva. Tako je Jugoslav Jović, koji živi i radi u Australiji, na dočeku bio sa prijateljicom Yuni i njenom majkom Taniom. Yuni i Tania su Kubanke, a žive u Italiji. Mladi su kao i obično do ranih jutarnjih sati slavili u nekom od kafića.

 

Ipak, najveći je broj onih koji su Novu godinu dočekali skromno u svojim domovima, u krugu svojih najmilijih, sa komšijama ili prijateljima.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.