maglajinfo.com
vijesti maglaj 3842

Doktor Vehabović: Ukoliko neko ima simptome potrebno je da se javi telefonom u HES Doma zdravlja Maglaj

13.04.2020. 15:34 0

Danas je u Maglaju održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite gdje se razgovaralo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području općine Maglaj i poduzetim mjerama, saopćeno je iz Općine Maglaj.

Direktor Doma zdravlja Maglaj, dr. Elvir Vehabović kazao je da se na novi kroonavirus testiraju osobe koje imaju određenu simptome. 

- Testiraju se osobe koje imaju određenu simptomatologiju, znači ono što je od prvog dana poznato, povišenu temperaturu, suhi kašalj, otežano disanje. S tim da smo u ovim prvim slučajevima testirali čitave porodice, nisu imali svi simptome, pa se ispostavilo da su i oni koji nemaju simptome pozitivni - kazao je dr. Vehabović te naglasio da se oni koji imaju simptome telefonskim putem obrate u HES DOma zdravlja Maglaj. 

- Ukoliko neko ima simptome, potrebno je da se javi putem telefona u Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Maglaj, gdje će dobiti sve potrebne upute. Obično se ne može testirati prvi dan, jer bude lažno negativan rezultat, nego se testira šesti ili sedmi dan od pojave simptoma. To se sve može obaviti telefonskim putem, u dogovoru sa HES-om, a onda na kućnu adresu dolazi zaposlenik JU Dom zdravlja Maglaj, uzima bris, koji mi onda šaljemo za Sarajevo - naglasio je dr. Elvir Vehabović, direktor JU Dom zdravlja Maglaj, objavljeno je na zvaničnoj stranici Općine Maglaj. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.