Dokumenti uništeni u poplavama će biti izdati građanima bez naknade

25.06.2014. 23:00 0

Vijeće ministara BiH odlučilo je osloboditi građane čiji su dokumenti uništeni u poplavama plaćanja naknada za izdavanje novih.

Odluka je donesena na današnjoj sjednici u Sarajevu kada je, na prijedlog Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH, donesen Pravilnik o cijeni putnih isprava i Pravilnik o dopunama Pravilnika o cijeni osobnih dokumenata, kojima se građanima s poplavljenih područja koji su ostali bez putnih isprava i osobnih dokumenata omogućuje njihova zamjena bez naknade.

 

- Privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za osobne dokumente i putne isprave traje 45 dana od dana stupanja na snagu ovih pravilnika - navedeno je. 

 

Prema podacima Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH, procijenjena vrijednost izgubljenih i uništenih dokumenata u poplavama je 89.162 KM.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.