Zahvaljujući donaciji Vlade Švicarske i UNDP-a

Dom zdravlja Maglaj dobio neophodnu medicinsku opremu u vrijednosti od 130.000 KM

1.12.2014. 13:32 0

Danas je u Domu zdravlja u Maglaju izvršena primopredaja medicinske opreme a čiji je glavni donator Vlada Švicarske i UNDP.

U sklopu projekta Migracije i razvoj, zajedničke inicijateive Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine,Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinenjih nacija u Bosni i Hercegovini, Općina Maglaj je uz saglasnost partnera, a u cilju interventnog djelovanja u prevazilaženju posljedica katastrofalnih poplava iz maja 2014. godine izvršila preusmjerenje planiranih projektnih sredstava i opredjelila se za nabavku najprioritetnije medicinske opreme za poplavljeni Dom zdravlja Maglaj.

 

Zahvaljujući projektu, obezbjeđena su i dodatna sredstva, tako da je ukupna vrijednost donirane opreme 130.000 KM.

 

Direktorica Doma zdravlja dr. Emira Drnda-Čičeklić iskoristila je ovu priliku da se zahvali na dosadašnjoj pomoći i saradnji te uruči prigodne zahvalnice predstavnicima iz Švicarske Vlade i UNDP-a.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.