maglajinfo.com
vijesti maglaj 12017

Prikupljali pomoć za Damira Babajića i Adisa Delića

Domislica: Lažni humanitarci prikupljali pomoć, pa ih mještani razotkrili

30.11.2015. 16:24 0

Danas se na području Domislice odvijala prava drama, kada su mještani ovog naselja otkrili da trojica lažnih humanitaraca lažnim prikazivanjem činjenica prikupljaju novac za sebe.

Kako nam je potvrdio predsjednik MZ-e Domislica Mustafa Bešić lažni humanitarci, njih trojica, lažno se predstavljajući danas su na području Domislice prikupljali pomoć lažnim prikazivanjem činjenica za vjerskog službenika Damira Babajića iz okoline Srebrenika koji je ranije povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, te za mladog Adisa Delića koji je prema navodima humanitaraca teško bolestan. 

- Trojica lažnih humanitaraca prikupljali su pomoć po selu, dok ih je četvrti čekao sa automobilom u Novom Šeheru. Nakon što su humanitarci primijetili da smo ih razotkrili dali su se u bijeg prema Novom Šeheru, a mi smo ih stigli našim automobilima. U međuvremenu su nazvali svog saučesnika da dođe automobilom po njih. Kada je isti stigao, okrenuo se i udaljio s lica mjesta, a lažni humanitarci počeli su bježati u pravcu Mladoševice bacajući materijale, odnosno priznanice na osnovu kojih su prikupljali novac. Mještani su ih sustigli, a u međuvremenu su na lice mjesta stigli i pripadnici PS Maglaj, kazao je Bešić.

Veliku ulogu u svemu odigrao je i MIZ Maglaj koji je na poziv predsjednika Mjesne zajednice Domislica Mustafe Bešića, provjerio da li je Damir ef. Babajić dao nekom ovlasti da prikuplja pomoć za njega. 

- Kada sam posumnjao da se radi o lažnim humanitarcima pozvao sam MIZ Maglaj koji je provjerio kod Damira ef. Babajića da li je nekome dao ovlasti da prikuplja pomoć za njega. Odgovor iz Medžlisa bio je negativan, a onda je uslijedilo sve ovo što sam ranije kazao, oni su se dali u bijeg, a mi u potjeru za njima, bila je to prava drama, potvrdio je Bešić.

Kako nam je kazao Mustafa sigurno je da se radi o dobro organizovanoj skupini koja je jučer boravila na području općine Tešanj, te je pozvao građane na oprez. 

Kako saznajemo sva trojica lažnih humanitaraca te njihov saučesnik, vozač automobila, čiji identitet nam još nije poznat, iz Srebrenika, privedeni su u prostorije PS Maglaj gdje su priznali da su nelegalno prikupljali novac za dvije osobe, i nad istim će biti zavedena kriminalistička obrada.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.