avaz.ba
vijesti maglaj 1738

Domu zdravlja Maglaj uručena oprema vrijedna 75.000 KM

18.10.2014. 15:06 0

Članovi Lions club International BiH, na čelu sa dr. Mehmedom Kundurovićem, posjetili su Dom zdravlja Maglaj i uručili donaciju vrijednu 75 hiljada KM, piše avaz.ba.

Donacija se sastoji od savremenog UZ aparat, koji pokriva kompletnu ultrazvučnu dijagnostiku sa tri sonde te opremu koja se koristi u hitnoj medicinskoj pomoći (defibrilator, aspirator, set reanimacionih aparata i boce za kisik).

 

- Mi u BiH imamo četiri kluba i našu organizaciju čine ljudi dobre volje i velikog srca koji su spremni da svojim ugledom u društvu, čašću i etičkim kodeksom daruju svoje vrijeme i novac da bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Ovaj dan značajan je za nas jer smo uspjeli realizovati veliku donaciju medicinske opreme za maglajski Dom zdravlja. U prvim danima nakon poplava posjetili smo ovu zdravstvenu ustanovu, vidjeli koje su potrebe i došlo je vrijeme da pomognemo - rekao je dr. Mehmed Kundurović i dodao da su u prvim danima nakon velike katastrofe, koja je sredinom maja pogodila veći dio BiH, Lionsi  pritekli u pomoć stradalom stanovništvu pa su stanovnicima Željeznog Polja donirali 603 velika paketa hrane vrijedna 15 hiljada KM.

 

- Ponosni smo da smo na konkretan način mogli opravdati naš moto djelovanja organizacije “MI SLUŽIMO”, dodao je dr. Kundurović. Inače, međunarodna organizacija Lions Club International i danas je najveća uslužna organizacija u svijetu s više od 1,4 miliona članova u više od 43.300 klubova, u 714 regija koje pokrivaju 182 zemlje. - Na ovaj način kvalitet usluge našim pacijentima dižemo na veći nivo. Hvala Lions club BiH u ime svih naših pacijenata - rekla je prilikom uručenja donacije dr. Emira Drnda-Čičeklić, direktorica Doma zdravlja.

 

Zahvaljujući sredstvima EU i Programu za oporavak od poplava kojeg implementira UNDP, uveliko teče sanacija maglajske zdravstvene ustanove gdje su štete nakon majskih poplava procijenjene na oko 1,8 miliona KM - Dok teče sanacija objekta prilagodili smo i način rada, pa tako je sada laboratorija na drugom spratu. Teku građevinski radovi, zamjena stolarije, elektro i vodovodnih instalacija, slijedi postavljanje novih podnih obloga. Vjerujem da će do početka decembra biti završena sanacija kompletnog objekta - dodala je dr. Drnda-Čičeklić, piše avaz.ba.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.