Mnoge organizacije i privatna lica uključili su se u akciju pružanja pomoći

Donacija za vrtić u Maglaju: Djeca dobila nove ormare i krevetiće

29.10.2014. 18:52 0

U periodu nakon majskih poplava u kojima je Javna ustanova Dječiji vrtić Maglaj pretrpjela veliku štetu, mnoge organizacije ali i privatna lica uključili su se u akciju pružanja pomoći.

Jedan od primjera požrtvovanosti u želji da se pomogne jeste i Emili Čelik. Zajedno sa članovima svoje porodice prikupila je sredstva u iznosu od 4.4881,00 KM idući od kuće do kuće, od firme do firme po gradovima Kirchdorf an der Krems i Molln.

 

Taj novac je usmjeren za nabavku ormara i krevetića za bebe. Već od prvog dana nakon katastrofalnih poplava, Udruženje žena MAGNA iz Sarajeva kreiralo je Facebook grupu "Pomoć Vrtiću u Maglaju", putem koje su koordinirali aktivnostima i izvještavali javnost o realizovanim donacijama za JU Dječiji vrtić u Maglaju.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.