D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1162

Aktivnosti Humanitarnog fonda

HF EXIT: Donatori ne odustaju, a aktivisti ne posustaju u redovnim posjetama

13.12.2017. 20:05 0

Humanitarni fond ,,Exit'' djeluje od aprila 2016. godine na području općine Maglaj a svojim predanim radom aktivisti dokazuju da može djelovati u pravom smjeru i uspješno opravdati ukazano povjerenje.

Iako se aktivnosti Humanitarnog fonda ,,Exit'' svode na redovno medijsko izvještavanje posjeta, u proteklom periodu bili su nešto manje zastupljeni u javnosti iz određenih razloga, a u korist posjećenih porodica i članova koji su izrazili želju da se medijski ne promoviraju. Uzevši u obzir da se sredstva javno prikupljaju, obaveza i odluka Upravnog odbora jeste da se i posjete javno prezentiraju.

Bez obzira na manju medijsku zastupljenost, aktivnosti fonda se realiziraju svake sedmice i shodno raspoloživim sredstvima organiziraju se posjete potrebnim sugrađanima. U proteklom periodu od dva mjeseca Maglajlijama su uručene novčane donacije, paketi podmjere, ogrjev za zimu, sendviči za školarce i slično, dok su trenutno u realizaciji dvije ideje ugradnje stolarije na jednoj kući i dovod vodovodnih instalacija i hidrofora za dvije kuće.

U protekla dva mjeseca volonteri su uručili novčane donacije ili pakete pomoći za: Suljaković Mustafa iz Tujnice (paket+100,00 KM), Ibraković Husein iz Ravne (50,00 KM), A. Hambašića iz Ulišnjaka (50,00 KM), Jasmin Pehić iz Maglaja (50,00 KM), Memišević Dževad iz Maglaja (500,00 KM), Muminović Sakiba iz Ravne (3 m ogrjeva/210,00 KM), Jusufbašić Esad iz Maglaja (150,00KM+80,00 KM za račune), Delić Fadil (20,00 KM), Hasanić Seada iz Ulišnjaka (150,00 KM), N.Bećirović iz Ljubatovića (300,00KM), Abdulah N. Iz Maglaja (120,00 KM), braća Memišević iz Starog grada (paket prehrane/70,00 KM), N.Vahid s Omerdinog Polja (150,00 KM).

Podsjećamo da je prije dva mjeseca 13 roditelja socijalno ugrožene kategorije, a koji imaju djecu osnovce, dobilo po 100,00 KM novčane pomoći, te je srednjoškolcima M.Smajiću i A.Pepelar uplaćen svakodnevni doručak u školskoj kuhinji za prvo, a što će biti urađeno i za drugo polugodište šk.2017/2018. Također, fond finansira i topli obrok za 16 osnovaca u toku cijele školske godine.

Pored spomenutog, jednoj sugrađanki je pomognuto za osnovne potrebe banjskog liječenja (150,00 KM), dok je N.Čakrami iz Strupine upriličena posjeta zbog operacije i uspješne transplatacije bubrega (bez novčane donacije), a porodici u Liješnici je kupljena česma za vodu u vrijednosti od 50,00 KM, ali i Safetu B. iz mjesta Zagrađe (Stari grad) kupljena je veš-mašina.

Kako je navedeno, humanitarci fonda trenutno rade na iznalaženju rješenja za dovod vode u dvije kuće na području gornjeg dijela Jelovca, ali i ugradnju stolarije u jednu porodičnu kuću koja će biti urađena u saradnji s donatorom.

U prilogu možete pogledati nekoliko fotografija nastalih na terenu u toku posjeta, dok više informacija o Humanitarnom fondu ,,Exit'' možete pročitati OVDJE.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.